När det är dags att släppa taget

Lite vemodigt när hösten kommer på riktigt. Har inte förstått vitsen med att ha vintertid. För ett par dagar sedan fick min bästa finaste häst avsluta jordelivet. Jag hoppas att hon har det bra där hon är nu och jag har kvar så många fina minnen. Gucci var den lilla busiga hästen som min mamma hittade i Skåne av en slump (1996). Eller rättare sagt, mamma såg en annons i Ridsport och kände igen namnet på uppfödaren sedan tiden då hon höll på mycket med hundar. Gucci och jag passade som hand i handsken, vi vann otaliga klasser, placerade oss på junior SM, vann Lag SM med Nääs, placering i ISL Grand Prix och Elmia. Ett år var vi förste reserv till Scandinavium. (det var på den tiden man fick kvala med många hästar och alla framför i listan hade flera och bara åtta gick till final)

Efter avslutat tävlingskarriär fick hon fem väldigt fina föl som alla har tävlat och visat sig vara käcka trevliga hästar. Copyright K, Art Director K, Grace Graphic K, Nonsens K (exp Lettland) och Convener K.

Gucci älskade uppmärksamhet och var en busig häst som gärna gjorde små bocksprång mellan hindren. Hennes guldkantade hoppstam (Irco Marco -Lombard) levde upp till förväntningarna.Gucci var min absolut bästa vän och har funnits vid min sida hela min tonårstid tills nu.  De sista åren levde hon ett härligt hästliv på stora fina gräshagar och bästa omvårdnad det är jag väldigt glad för.

Jag är tacksam att mina föräldrar köpte en sådan fin och bra häst till mig och utan deras stöd hade mitt liv sett helt annorlunda ut.

Även om man vet att slutet kommer en dag kan man aldrig föreställa sig sorgen. En tomhet som saknar ord. Gucci var alltid en kärnfrisk häst, aldrig behandlad för något. På något sätt hoppades jag att hon skulle bli dålig så att beslutet som jag bävat för så länge skulle bli lättare att ta, men innerst inne visste jag att det inte skulle hända. Gucci var född 1989 och började få problem med tänderna, det sista jag ville var att se henne lida.

Lika djup som sorgen är, lika mycket glädje har hon gett mig. Gucci för alltid i mitt hjärta <3

20140419_155402